23 July 2009

Dry season


Selvom det sydlige Uganda er et af de frodigste steder i verden, har det nu været tørperiode i nogle måneder... Det begynder man at kunne se. Her er en palme der lige smider det sidste fugt og energi i sin bananklase. Den er en god mor! 

Boda

Den mest almindelige transportform herude på landet er med taxa-knallert - også kaldet en "boda-boda". Konceptet er at en slank dreng fra nærmiljøet læsser alt det bag på sin knallert han overhovedet kan og drejer gashåndtaget i bund. Det kan være ananas, fisk, kager, grise, cykler - og altså også mennesker. Ofte ser man 4-6 personer på en knallert. Det ser meget uvirkeligt ud... jeg skal nok prøve at tage et billede af det engang. Her er vi tre personer på farten. Og jeg er en glad lille julegris på det her billede. 


13 July 2009

Mærkeligt dyr 1


Den her kravlede forbi igår... Det ligner en avanceret vandrende pind/græshoppe/knæler. Jeg ved ikke hvad det er for en men den var ca. 15cm. 

08 July 2009

Bedroom Studio

Bygning af arbejdsbord.



Her er så mit nye studie. Det er lidt mere spartansk end det derhjemme, men det virker og jeg har selv lavet bordet. Her på billedet har det dog ikke fået olie endnu. Det fik det senere fordi de lugtede af tis og fisk. Jeg tror det er fordi det er en mærkelig afrikansk busk-træ-sort.

Bomb Poster


Plakat fra hotel i Kampala, Uganda.

JackFruit

Jeg er stødt på en frugt som jeg aldrig har set før, heller ikke engang i Faktas 10stk-frugt-for-en-20er. Det er den såkaldte Jackfruit. Den får de fleste pyntegræskar jeg har set, til at minde om vabler. Og så smager den oveni købet virkelig godt! Men den vejer sygt meget og dens saft er klistret som skolelim og det kan ikke opløses med nogle af de kemikalier vi har til rådighed. Det skal slides af. Her ligger der en fuldvoksen jackfruit på et fuldvoksent spisebord. Jeg kender en der har et træ hvorpå der er 40 jackfruits.